4/7/09

...Την τρέλα μου μέσα!....

αφορμή το γεγονός ότι αρκετός κόσμος σήμερα πιστεύει ότι η υπερβολική ευφυϊα πηγαίνει χέρι-χέρι με την τρέλα, θυμήθηκα μια ελληνική ταινία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και η σχετική απόδειξη υπάρχει εδώ.... Μα πόσο διαχρονικός διάλογος...Για να μην πω καλύτερα πιο επίκαιρος από ποτέ!

"...Τρελός;; Και τι πάει να πει τρελός;;;

Η τρέλα κύριε, είναι η λογική των ολίγων.
Και τρελός, υποτίθεται είναι εκείνος που διαφωνεί με τους πολλούς.
Ερωτάται όμως: Είναι πάντοτε τρελός εκείνος που διαφωνεί με τους πολλούς;;;
Και γιατί να μην είναι τρελοί οι πολλοί που διαφωνούν με τον έναν και να είναι ο ένας που διαφωνεί με τους πολλούς;;; Ερωτώ..."

Πάντως εγώ ένα μπορώ να πω: από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την Αλήθεια... Και ο καθένας από εμάς που ισχυρίζεται πως τη λέει, ας διαλέξει στρατόπεδο! :)


3/7/09

Περι στόχων!

Όλοι έχουμε στόχους. Αλλά για να τους πετύχουμε, πρέπει να βγαίνουμε έξω και να τους κυνηγάμε. Και όλοι είμαστε κινούμενοι στόχοι κάποιων άλλων. Ή θα τους πετύχεις, ή θα σε πετύχουν. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα συμβεί πρώτο. Και δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα αν δεν ξέρεις τι θέλεις. Όταν ξέρεις τι θέλεις, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές αυτό που θέλουμε δεν είναι αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα απ’ ότι το περιμένουμε.

2/7/09

Να βλέπεις τον κίνδυνο, αλλά να μην τον φοβάσαι...

...γιατί εσύ είσαι άλογο κούρσας και όχι μουλάρι!
...γιατί δεν γεννήθηκες για να ζήσεις μια κοινή ζωή!
...γιατί εσύ παλέυεις χωρίς να ζητάς ανταμοιβή!
...γιατί δεν περιμένεις από τους άλλους να σου ορίσουν τη ζωή σου!
...γιατί εσύ ξέρεις να λές την αλήθεια όταν οι άλλοι κάνουν μόκο!

γιατί ΕΣΥ είσαι ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!